Lézergravírozás

Rendkívül sok anyag gravírozható lézerrel, de mindig találkozhatunk olyan anyaggal, amivel még nincsen tapasztalatunk, ilyen esetekben is érdemes nálunk érdeklődni, hogy milyen lehetőségek lehetnek.


Fa gravírozás

A különböző fa anyagok szépen gravírozhatóak lézerrel, viszonylag hálás anyagnak tekinthetőek. Azt azonban mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a natúr fa nem egy homogén anyag, a keményebb és puhább részek váltakozva lehetnek egymás mellett az évgyűrűk miatt. A lézergravírozó gép teljesítménye viszont állandó, így a keményebb részekre kevésbé van hatással, a puhább részekre inkább (ez fától függően befolyásolhatja a gravírozás színét és mélységét). MDF és HDF lapok is gravírozhatóak szépen, és mivel azok elég homogén összetételűek, a gravírozás is homogén rajtuk.

Mélyíteni is lehet a gravírozást, rétegelt lemezbe, puhafába és kemény fába is több milliméter mélységet is el lehet érni. Ilyen igények esetén lehetséges, hogy felárat számolunk, mivel a mély gravírozás jóval lassabb munkavégzést tesz csak lehetővé.

Raktáron tartott rétegelt lemezeink:
Nyár (840x570mm): 3, 4, 5, 6, 8mm
Nyír (760x505mm): 3, 4, 5, 6mm

(Nagyobb mennyiségű megrendelésnél vállaljuk a fa alapanyag beszerzését is!)


Fém gravírozás

Korszerű fiber lézerünkkel fém alapanyagok is gravírozhatóak, rendkívül jó minőségben és gyorsan. A lézeres megmunkálás előnye a jóval egyszerűbb pozicionálás miatti gyorsabb munkavégzés, illetve mivel a jelölést és a befogást nem mechanikus erő végzi, ezért nincs esély a megmunkált tárgyak ebből eredő károsodására.

Gépeinkkel sík tárgyakat és szabályos forgástesteket is lehet jól gravírozni, ettől eltérő formájú gravírozott felületek esetén mindenképpen érdemes velünk előzetesen egyeztetni.

Ideális technológia, reklám- és ajándéktárgyak emblémázásához, divatipari kiegészítőkhöz, marketing és reklámcélú logó gravírozásokhoz. A gravírozások minden esetben nagyon tartósak, csak csiszolással távolíthatóak el, de mélységük jellemzően minimális, 0.1 mm környékén mozog.


Üveg gravírozás

Az üveg jól gravírozható anyag, nagyon jól lehet boros, pezsgős, whiskeys vagy bármilyen más poharakra illetve üvegekre is gravírozni. Esküvőkre, rendezvényekre, éttermekbe és egyéb vendéglátóipari egységekbe is jó megoldás a lézergravírozás.

Üvegen a lézergravírozás matt, világos árnyalatú, homokfúvott hatású lesz.


Plexi gravírozása, egyéb műanyagok jelölése

A plexi a lézerrel legjobban megmunkálható műanyag. Szépen gravírozható és jól vágható. Akár mély gravírozást is tudunk rá készíteni, vágni pedig 10mm-es vastagságig tudjuk. Mivel időjárásálló, ezért kültéri dekorációk, cégtáblák készítésére is alkalmas, de készítettünk már plexi névjegykártyát, nyeremény kupont, ékszereket, kulcstartókat, díjakat, koktél kínáló tálcát és még rengeteg mást is. Nagyon széles körben felhasználható.

Raktáron 2, 3, 4 és 5 mm vastag víztiszta 3mm vastag opál és félopál plexit tartunk, de ettől eltérő anyagokat is tudunk beszerezni, amennyiben nem minimális mennyiségről van szó, illetve hozott plexire is tudunk dolgozni.

Egyéb műanyagok:
A plexin kívül más műanyagok is gravírozhatóak, de ezekről mindig érdemes előzetesen egyeztetni velünk, mert rengeteg féle műanyag van, és nem mindegyikkel van még tapasztalatunk. A leginkább jellemző műanyag a víztiszta plexi után a kétrétegű műanyag tábla. Ebből készítünk névkitűzőket, cégtáblákat, nyitvatartási táblákat, díjakra, festményekre és más kiállítási tárgyakra kis feliratokat és számtalan mást is. Ezekből a táblákból a legtöbbet az arany-fekete és az ezüst-fekete színűekkel dolgozunk, de a teljes színpaletta elérhető nálunk. Három vastagságban léteznek ezek az anyagok: 0.2mm, 0.8mm és 1.6mm.

Hozott műanyagokra szinte mindig csak próba gravírozás után tudunk biztosat mondani, ha rendelkezésre áll olyan tárgy, anyag darab, amin a gép paramétereit beállíthatjuk, akkor érdemes eljuttatni hozzánk, hogy lássuk milyen lehetőségek vannak a jelölésre.


Bőr és műbőr gravírozás

A bőr és a műbőr is nagyon szépen gravírozható, a felületi réteg legravírozásával az alsó réteg színe válik láthatóvá. Ez egy barna színű bőr esetén visszafogottabb látványt nyújt, de egy fehér bőr esetén szembetűnő tud lenni.

Már rengeteg tapasztalatunk van bőrök lézeres megmunkálásával, sok divattervezővel volt már szerencsénk együtt dolgozni és továbbra is nyitottak vagyunk az ilyen jellegű megkeresésekre is.


Papír gravírozás

Sokan meglepődnek rajta, hogy a papírt lehet és érdemes lézerrel gravírozni. Lézergépeink teljesítménye olyan finoman szabályozható, hogy akár 80gr-os papírt is tudunk úgy gravírozni, hogy az ne égjen át. Természetesen nem ilyen esetekben érdemes ezt a technológiát alkalmazni, de névjegykártyák, esküvői meghívók, kuponok esetén nagyon különleges eredményt lehet elérni ezzel a megoldással.

Világos színű papírokon a gravírozás színe nem nagyon tér el a papír színétől, annál kicsit barnásabb, sötétebb lesz, de erősen színezett, fekete papíroknál a lézergravírozás világosabb árnyalatú lesz, mint a papír színe, egészen különleges hatást keltve ezzel.

Rengeteg fajta papírt tartunk raktáron SRA3 méretben, így üzletünkben a nálunk kiválasztott papírra is el tudjuk végezni a munkát, de természetesen hozott papírokra is tudunk dolgozni.


Egyéb anyagok gravírozása

Kő anyagok:
Viszonylag gyakran keresnek meg minket különböző “kő” anyagok gravírozásával. Ezeknél a tárgyaknál minden esetben érvényes, hogy nem tudjuk, hogy milyen lesz a gravírozás, olvasható lesz-e, látszani fog-e bármi a grafikából. Rengeteg féle összetételű anyag van, természetes eredetűeknél pedig még a homogenitásuk is kérdéses, ezért nagyon rizikós őket lézerrel gravírozni.

Ha több darabról van szó, mondjuk egy bögre, tányér vagy egyéb kerámia készítmény esetén, akkor próba gravírozás után tudjuk eldönteni, hogy érdemes-e lézergravírozásban gondolkodni.

Az 1-1 db-os rendelések ezért nem szerencsések, nem tudunk próbát készíteni. Mi elkészítjük a gravírozást, de nem tudunk garanciát vállalni a végeredményre.

Egyéb anyagok
A “szokásos” anyagokon kívül rengeteg anyag gravírozható még lézerrel, ezek közül néhányat már mi is kipróbáltunk, az almának és a keksznek is sikere volt, de további anyagokra is nyitottak vagyunk. Régóta tervbe van véve nálunk például a lézerrel való pizza-szeletelés, bár ez valószínűleg csak a saját szórakoztatásunkra alkalmas.


Maszkolás

Vannak esetek, amikor nem elfogadható, ha a vágás/gravírozás során kilépő por, gyanta, ragasztó bekoszolja a vágott anyagot. Ilyen eseteknél szoktuk megmunkálás előtt maszkolni az anyagot. A maszkoló fólia a lézerezés után könnyen eltávolítható, de általában rajta szoktuk hagyni az anyagokon, hogy a szállítás alatt is védje a termékeket. Érdemes minél előbb eltávolítani, mert idővel egyre erősebben “ráköt” az anyagra.

Legtöbbször a papír vágásoknál szoktuk maszkolni a felületet, mivel a fehér papíron nagyon látszik a kis mértékű por is, de sokszor maszkolunk fát, bőrt, műanyagokat is.


Ajánlatkérés:

Cégnév / név*

Cég esetén adószám:
--

Email cím*

Telefonszám

Alapanyag jellege*

Alapanyag/tárgy megnevezése*

Alapanyag méret mm x mm

Alapanyag vastagság: mm

Gravírozás méret mm x mm

Lézervágás vonal hossz: mm

Maszkolás: maszkolás nélkülegy oldalonkét oldalon

Mennyiség:* db

Leírás:

Elkészítési határidő: