INFO | Lézergravírozás ajánlatkérés

Röviden:

Az ajánlatkérő e-mailbe beillesztve a következő bekezdést elegendő csak az egyes sorok után odaírni az adott témában fontos információkat, de javasoljuk, az alatta lévő részek elolvasását is.

Tárgy / alapanyag megnevezése:
Tárgy / alapanyag méretei, formája:
Tárgy / alapanyag gravírozandó felületének anyaga:
Kitől származik a tárgy / alapanyag a gyártáshoz:
Tárgy és gravírozás mennyisége:
Gravírozás mérete:
Ajánlatkérő adatai:
Szállítási, fizetési megjegyzés:
Elkészítési határidő:


Hosszan:

Mivel nagyon sokféle megrendelést van lehetőségünk megvalósítani, ezért fontos számunkra, hogy minél több információ birtokában lehessünk már az ajánlatkéréskor. Ez teszi lehetővé, hogy megállapítsuk, hogy az adott gravírozási feladatot el tudjuk-e végezni és ha igen, akkor milyen áron tudjuk elvállalni.

Alapanyag – tárgy:

Fő adatok:

Ezek a tárgyak/alapanyagok fő tulajdonságai, amiket ismernünk érdemes:

 • Tárgy/alapanyag megnevezése: leegyszerűsíti az egyeztetést, ha van megnevezése a tárgynak
 • Tárgy/alapanyag méretei, formája: ez alapján dől el, hogy az adott tárgyat be tudjuk-e úgy tenni a gépbe, hogy az gravírozható legyen
 • Tárgy/alapanyag gravírozandó felületének anyaga: ez alapján dől el, hogy az adott tárgyat melyik gépünkkel tudjuk jelölni
 • Ki biztosítja a tárgyat/alapanyagot a gyártáshoz: ez szerepet játszik az árkalkulációban

Forrása:

 1. Hozott: Nagyon sokszor gravírozunk tárgyakra, amiket hozzánk hoznak. Ezek lehetnek akár 1-1db-os ajándéktárgyak is (toll, borosüveg, fém flaska, stb.), vagy több ezer darabos ipari, reklámgrafikai jelölések is.
 2. TCN által biztosított alapanyag: Tudunk olyan anyagokra is gravírozni, amiket raktáron tartunk, illetve nagyobb mennyiség esetén (20-50db felett) ajándéktárgyakat is be tudunk szerezni, amikre vállaljuk a gravírozást is.

Mennyiség:

Ajánlatainkat automatikusan mennyiségi kedvezménnyel számoljuk, így csak akkor tudunk kedvező ajánlatot adni, ha ismerjük a várható megrendelési mennyiséget is.

Grafika, gravírozás mérete, jellege:

Gravírozás mérete

Gravírozási áraink nem függenek a gravírozandó karakterek számától, hanem a gravírozandó grafika befoglaló méretétől, ezért erre az információra is szükségünk van az ajánlathoz.

Grafika

Az ajánlathoz nem feltétlenül szükséges a kész grafika, de segítséget jelenthet, ha el tudja küldeni nekünk már az ajánlatkéréssel együtt. Ilyen esetben már az egyeztetés elején van lehetőségünk visszajelezni, hogy ha esetleg valami olyan problémát érzékelünk, ami a jelölés eredményére hatással lehet.

Gravírozás, jelölés jellege

Vannak esetek, amikor lehetőségünk van a gravírozás bizonyos jellegének kontrollálására, de ezt a legtöbb esetben az alapanyag összetétele határozza meg.

 • Mély gravírozás: fába, plexibe lehetséges kb 1-2mm mély gravírozást készíteni
  • Nem lehetséges viszont: üvegre, fémre, ásványi alapanyagokra (pl. gránit)
 • Jelölés árnyalata: ha kapunk próbadarabot a gravírozandó tárgyból/alapanyagból, akkor azon a darabon meg tudjuk mutatni, hogy milyen jelölési árnyalatokat tudunk gépeinkkel elérni. Ez elsősorban fémeknél szokott egy széles spektrum lenni, ami acél esetén például a világos árnyalattól egészen a feketéig terjed, de egyéb alapanyagok esetén is lehet értelme ilyen jellegű tesztet készíttetni.
 • Egyedi adattartalom jelölés (név, kód, sorszám, QR-kód, datamátrix kód): Ezekre is van lehetőség nálunk, ideális esetben egy Excel táblázatban kapjuk meg az egyedi adattartalmakat, de más megoldáshoz is tudunk alkalmazkodni.
Raszteres gravírozás (gyorsított felvétel)

Előnye: bitképes (.jpg, .png, .bmp, stb.) fájlok is jók hozzá, kitöltött objektumokat és fotókat csak így lehet gravírozni
Hátránya: hosszabb gyártási idő

Grafikában: kitöltött, RGB fekete objektum
Vektoros gravírozás, karcolás

Előnye: gyors, nagyon részletgazdag grafika is megjeleníthető vele
Hátránya: csak vonalat lehet vele húzni, vektoros (körvonalas) grafika szükséges hozzá

Grafikában: hajszálvékony körvonal, RGB piros objektum
Lézervágás

Grafikában: hajszálvékony körvonal, RGB zöld objektum

Ajánlatkérő adatai

Mivel minden ajánlatot rögzítünk a rendszerünkben, ezért érdemes már az elején megosztani velünk, hogy milyen adatokkal (név / cégnév, cím, adószám, telefonszám, e-mail cím) vigyük fel az ügyféltörzsünkbe. Ha nem kapunk külön instrukciót, akkor a megkereső neve + e-mail címe lesz, amit rögzítünk.

Elkészítési idő

Nehéz pontosan meghatározni, hogy mi számít kisebb és mi számít nagyobb munkának, mivel egy 1db-os, A1-es méretű gravírozás jóval több időt vesz igénybe, mint egy 100db-os 1x1cm-es logózás, ezért van az, hogy a részletek ismeretében tudjuk a tervezett gyártási időt is meghatározni.

A kisebb munkák esetében a legtöbbször 1-3 munkanap alatt el tudjuk készíteni a jelöléseket, onnantól számítva, hogy minden rendelkezésünkre áll a gyártáshoz. (Ki van adva az ajánlat, le van egyeztetve és/vagy át van adva a gyártásra alkalmas grafika, rendelkezésünkre áll a tárgy/alapanyag)

A nagyobb megrendeléseknél nagyon függ az adott megrendelés volumenétől, hogy mennyi az elkészítési idő, ilyenkor igyekszünk úgy ütemezni a gyártásunkat, hogy meg tudjunk felelni az elvárt átadási időnek.

Megrendeléseinknek nagyjából 90%-át egy héten belül elkészítjük, még akkor is, ha 50-100-500db-os projektről is legyen szó, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet olyan feladat, amihez több időre van szükségünk.

Szállítás, fizetés

Ha az egyeztetés során külön nem térünk ki rá, akkor az ajánlatunk előre fizetéssel és személyes átvétellel érvényes, de tudunk ettől eltérő fizetési és szállítási módokra is lehetőséget biztosítani.

Érdemes ezt is tisztázni az ajánlatkérésben, hogy ennek tükrében adhassunk ajánlatot.

Arra nincs lehetőségünk, hogy előzetes egyeztetés nélkül, átvételkor, 8 napos utalásos számlára adjuk át a megrendelést.