INFO | Lézervágás ajánlatkérés

Röviden:

Az ajánlatkérő e-mailbe beillesztve a következő bekezdést elegendő csak az egyes sorok után odaírni az adott témában fontos információkat, de javasoljuk, az alatta lévő részek elolvasását is.

Alapanyag megnevezése:
Alapanyag mérete, vastagsága (A mm x B mm x C mm):
Alapanyag anyaga:
Kitől származik az alapanyag a gyártáshoz:
Vektoros grafika rendelkezésre áll?
Ajánlatkérő adatai:
Szállítási, fizetési megjegyzés:
Elkészítési határidő:


Hosszan:

Mivel nagyon sokféle megrendelést van lehetőségünk megvalósítani, ezért fontos számunkra, hogy minél több információ birtokában lehessünk már az ajánlatkéréskor. Ez teszi lehetővé, hogy megállapítsuk, hogy az adott lézervágási feladatot el tudjuk-e végezni és ha igen, akkor milyen áron tudjuk elvállalni.

Alapanyag:

Fő adatok:

Ezek az alapanyagok fő tulajdonságai, amiket ismernünk érdemes:

  • Alapanyag megnevezése: leegyszerűsíti az egyeztetést, ha van megnevezése az alapanyagnak
  • Vágandó alapanyag anyaga: ez alapján dől el, hogy az adott tárgyat melyik gépünkkel tudjuk jelölni
  • alapanyag mérete (A mm x B mm): ez alapján dől el, hogy az adott tárgyat be tudjuk-e tenni abba a gépbe, amivel vágni tudunk.
  • Ki biztosítja az alapanyagot a gyártáshoz: fontos szerepet játszik az árkalkulációban

Forrása:

  1. Hozott: Nagyon sokszor vágunk olyan alapanyagokat, amiket hozzánk hoznak. Minden ilyen esetben érvényes, hogy akkor van lehetőségünk érdemi információt adni a vághatóságról, vagy a vágás tulajdonságairól, ha tudjuk, hogy mit kell vágnunk. Műanyag esetén nem elegendő, hogy műanyag, a pontos alapanyagot kell tudnunk. (PMMA, PET, PA, PE, stb.)
  2. TCN által biztosított alapanyag: Ha általunk eddig nem vágott anyagról, vagy ugyan ismert anyagról, de nem vágott vastagságról van szó, akkor mindenképp csak teszt után tudjuk megállapítani, hogy az anyag vágható-e, illetve hogy milyen árral fogunk tudni kalkulálni.

Mennyiség:

Ajánlatainkat automatikusan mennyiségi kedvezménnyel számoljuk, így csak akkor tudunk kedvező ajánlatot adni, ha ismerjük a várható megrendelési mennyiséget is.

Grafika:

A lézervágási árainkat nem tudjuk a vágási vonal hossza nélkül kiszámolni, így csak akkor tudunk ajánlatot adni, ha ezt ismerjük. Ezt a legegyszerűbben egy vektoros grafika alapján tudjuk megállapítani, ezért elsődleges fontosságú, hogy ez már az ajánlat kiadásakor rendelkezésünkre álljon. Nem feltétlenül szükséges, hogy végleges grafika legyen, elegendő, ha közel végleges.

Ha csak kézi rajz, scannelt grafika, mérnöki rajz, vagy bármi ilyesmi áll rendelkezésére, akkor szívesen segítünk a grafika vektoros előkészítésében.

A lézervágáshoz előkészített ideális grafikáról itt van bővebb információ: https://tcn.hu/info-lezervagas-grafika-elokeszitese/ A grafika lehet .pdf, .eps, .cdr, .ai, vagy egyéb vektoros formátum is. Nagyon változó a tapasztalatunk a .dxf és a .dwg formátumokkal, de ha csak az áll rendelkezésre, akkor mindig megpróbáljuk abból az előkészítést.

Raszteres gravírozás (gyorsított felvétel)

Előnye: bitképes (.jpg, .png, .bmp, stb.) fájlok is jók hozzá, kitöltött objektumokat és fotókat csak így lehet gravírozni
Hátránya: hosszabb gyártási idő

Grafikában: kitöltött, RGB fekete objektum
Vektoros gravírozás, karcolás

Előnye: gyors, nagyon részletgazdag grafika is megjeleníthető vele
Hátránya: csak vonalat lehet vele húzni, vektoros (körvonalas) grafika szükséges hozzá

Grafikában: hajszálvékony körvonal, RGB piros objektum
Lézervágás

Grafikában: hajszálvékony körvonal, RGB zöld objektum

Ajánlatkérő adatai

Mivel minden ajánlatot rögzítünk a rendszerünkben, ezért érdemes már az elején megosztani velünk, hogy milyen adatokkal (név / cégnév, cím, adószám, telefonszám, e-mail cím) vigyük fel az ügyféltörzsünkbe. Ha nem kapunk külön instrukciót, akkor a megkereső neve + e-mail címe lesz, amit rögzítünk.

Elkészítési idő

Nehéz pontosan meghatározni, hogy mi számít kisebb és mi számít nagyobb munkának, mivel egy 1db-os, kisebbb méretű, de vastag alapanyagból történő vágás sokkal több ideig tarthat, mint egy 100db-os, de vékony alapanyból történő téglalapok vágása. Ezért van az, hogy a részletek ismeretében tudjuk a tervezett gyártási időt is meghatározni.

A kisebb munkák esetében a legtöbbször 1-3 munkanap alatt el tudjuk készíteni a vágásokat, onnantól számítva, hogy minden rendelkezésünkre áll a gyártáshoz. (Ki van adva az ajánlat, le van egyeztetve és/vagy át van adva a gyártásra alkalmas grafika, rendelkezésünkre áll az alapanyag)

A nagyobb megrendeléseknél nagyon függ az adott megrendelés volumenétől, hogy mennyi az elkészítési idő, ilyenkor igyekszünk úgy ütemezni a gyártásunkat, hogy meg tudjunk felelni az elvárt átadási időnek.

Megrendeléseinknek nagyjából 90%-át egy héten belül elkészítjük, még akkor is, ha 50-100-500db-os projektről is legyen szó, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet olyan feladat, amihez több időre van szükségünk.

Szállítás, fizetés

Ha az egyeztetés során külön nem térünk ki rá, akkor az ajánlatunk előre fizetéssel és személyes átvétellel érvényes, de tudunk ettől eltérő fizetési és szállítási módokra is lehetőséget biztosítani.

Érdemes ezt is tisztázni az ajánlatkérésben, hogy ennek tükrében adhassunk ajánlatot.

Arra nincs lehetőségünk, hogy előzetes egyeztetés nélkül, átvételkor, 8 napos utalásos számlára adjuk át a megrendelést.